Despre lacoste

In sfarsit ceva nou,dacă ți s-a acrit până peste gât de modelele de adidași produse de firmele mari ca Adidas  Nike sau Puma, s-ar putea să-ți placă să faci o schimbare și să te gândești la un brand radical diferit. Vreau să-ți vorbesc puțin despre adidașii Lacoste care, spre deosebire de prietenii nemți sau americani, vin cu un aer mult mai relaxat, franțuzesc.

Lacoste este o marcă de vestimentație prêt-à-porter de calitate superioară înființată în 1933 de către jucătorul de tenis René Lacoste. Produce și comercializează haine, în special tricouri de tenis, încălțăminte, parfumuri, produse de piele, ceasuri de mânăși ochelari, marcate prin logo-ul distinctiv prezentând crocodilul. Compania se află în proprietatea familiei Lacoste și are sediul înParis.

Lacoste este un brand cu o imagine mult mai rafinată, ușor elitistă, care a câștigat inimile a milioane de consumatori de-a lungul istoriei sale.

Începuturile din lumea tenisului

Povestea micuțului crocodil verde începe în anul 1927, când tenismenul Rene Lacoste, împreună cu echipa sa “Mușchetarii” a furat pentru prima oară Cupa Davis din mâna americanilor. O victorie urmată de alte câștiguri importante în Marea Britanie și Statele Unite.

“Crocodilul” s-a născut ca urmare a unui pariu pe care Rene, supranumit “Aligatorul”, l-a făcut cu căpitanul echipei franceze pentru Cupa Davis privind o valiză din piele de crocodil. Acesta i-a promis că o va cumpăra dacă va reuși să câștige un meci important pentru echipă.

Prietenul său, Robert George a desenat repede un crocodil pe care Rene l-a imprimat pe tricoul pe care îl purta pe teren.

In 1933, Rene, împreună cu Andre Gillier, deținătorul celei mai mari croitorii din Franța, a fondat o companie care să producă acel tricou cu micuțul crocodil care a si ramas emblema Lacoste.

Francezul a proiectat acest tricou în primul rând pentru propriuz uz pe terenul de tenis, dar a adaptat câteva modele și pentru golf sau navigație.

Lacoste se laudă și acum că asta a fost prima dată când o siglă a unui brand a fost cusută pe un produs, deși au fost înregistrate câteva cazuri înainte.

Acest tricou a revoluționat lumea sporturilor și a înlocuit țesăturile clasice, cu mâneci lungi. Succesul acestuia a deschis poarta pentru lansarea altor produse, cum ar fi Adidașii Lacoste.

 

În primul rând, orice magazin de încălțăminte care se respectă are cel puțin câteva perechi de Adidasi Lacoste pentru bărbați sau femei. Pot să zic sigur că am văzut la Intersport o selecție întreagă de încălțăminte Lacoste.